Βασικοί όροι του SEO, για να μην μας φαίνονται… Κινέζικα!

Αν και το SEO ακούγεται πολύ «τεχνικός όρος» και φαντάζει κάτι σχεδόν αδύνατο να γίνει από κάποιον θνητό (από κάποιον που δεν είναι web expert δηλαδή) στην πραγματικότητα αποτελείται μόνο από 2 τεχνικές:

on page seo (εκεί θες όντως έναν τεχνικό-developer) και off page seo (αυτό μπορείς να το κάνεις και μόνος σου ακόμα και αν η μόνη σχέση που έχεις με το internet είναι η προσωπική σου σελίδα στο Facebook.) Σε αυτό το άρθρο δεν θα δώσουμε οδηγίες για το πώς γίνεται το off page seo(είναι εύκολο αλλά δεν μαθαίνεται και μέσα από ένα άρθρο…). Θα αναλύσουμε τους όρους που βλέπουμε πλέον πολύ συχνά να αναφέρονται γύρω από το SEO. 1. SEO Search Engine Optimization. Είναι οι 2 παραπάνω τεχνικές (on page & off page) οι οποίες γίνονται στην ιστοσελίδα κατά την κατασκευή της ή και αργότερα (από developer ή seo expert) και εκτός ιστοσελίδας, στον ευρύτερο χώρο του διαδικτύου από seo expert ή από εσάς (μετά από εκπαίδευση).

2. SEM Search Engine Marketing: περιλαμβάνει:SEO και Pay-Per-Click campaigns στις μηχανές αναζήτησης .Οι pay per click campaigns είναι οι διαφημίσεις που βλέπουμε όταν κάνουμε μία αναζήτηση. Η βασική διαφορά του SEO και του Pay-per-Click είναι ότι το πρώτο το κάνεις μία φορά και διαρκεί για πάντα (θέλει και μία «συντήρηση» ) ενώ το δεύτερο διαρκεί όσο και τα χρήματα που έχεις βάλει εξ’αρχής (εξού και pay per click-σε κάθε κλικ που σου κάνουν αφαιρείται και ένα χρηματικό ποσό από την τσέπη σου).

3. Λέξεις-κλειδιά Είναι οι λέξεις που βάζουν οι χρήστες μέσα στο «κουτί αναζήτησης» , είναι δηλαδή αυτό το οποίο ψάχνουν οι χρήστες. Οι μηχανές αναζήτησης εμφανίζουν στον χρήστη που ψάχνει, τις ιστοσελίδες εκείνες που θεωρούν πιο σχετικές με την αναζήτησή του. Έτσι είναι σημαντική εργασία κατά την διάρκεια του seo, να ορίσεις σωστά τις λέξεις κλειδιά που θα συνδέσεις διαδικτυακά με την σελίδα σου (off page seo).

4. Backlinks Σύνδεσμοι που οδηγούν στην σελίδα σου. Οι περισσότεροι seo experts θα συμφωνήσουν ότι η δημιουργία των backlinks που οδηγούν στην σελίδα μας είναι πρωτεύουσας σημασίας. Τα backlinks πρέπει να είναι ποιοτικά και να περιλαμβάνουν τις λέξεις κλειδιά που στοχεύεις.

Για να μάθεις πώς να ανεβάσεις την σελίδα σου στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (Search Engine Optimization) αλλά και πώς να χειριστείς σωστά τα Social Media (Foursquare, Facebook, Linkedin) δήλωσε συμμετοχή στο σεμινάριο της A bit of Greece το οποίο γίνεται σε Αθήνα (30/9), Θες/νίκη (5/10), Λάρισα (6/10), Ηράκλειο (12/10).