Δημιουργία ιστοσελίδας: Οι πιο συχνές ερωτήσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε τις πιο συχνές ερωτήσεις που μας κάνουν οι πελάτες μας όσον αφορά στην κατασκευή ή στην αναδιαμόρφωση της επαγγελματικής τους ιστοσελίδας

Πότε ένα site θεωρείται «καλό site»?

Ένα site είναι επιτυχημένο όταν προβάλλει σωστά την επιχείρηση ή το προϊόν και αν πρόκειται για eshop, όταν κάνει πωλήσεις.

Εάν το site μπορεί να μετατρέψει τους επισκέπτες σε πελάτες, τότε έχουμε ένα «καλό» site/eshop.

 

Το site για να κατασκευαστεί χρειάζεται μία ομάδα ειδικών ή μπορεί να γίνει και μόνο από «έναν επαγγελματία-τεχνικό»

Το site για να δημιουργηθεί χρειάζεται μια ομάδα επαγγελματιών, όπου ο καθένας ειδικεύεται στον τομέα του. Συγκεκριμένα στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας ή ενός eshop συνεργάζονται:

-Ένας developer, ο οποίος δημιουργεί το «τεχνικό» κομμάτι του site, χτίζοντάς το είτε γράφοντας κώδικα είτε χρησιμοποιώντας κάποια user friendly πλατφόρμα.

-Ένας web designer, ο οποίος σχεδιάζει την μορφή του site.Σχεδιάζει δηλαδή το πώς θα φαίνεται πιο ωραία η κάθε υπηρεσία ή το κάθε προϊόν, δημιουργεί τις φωτογραφίες και τα βίντεο και γενικότερα δίνει την μορφή σε όλο το site με βάση τον στόχο του και το καταναλωτικό του κοινό.

-Ένας content creator, ο οποίος δημιουργεί τα άρθρα και τα κείμενα που μπορεί να χρειάζονται στο site.

-Ένας marketing expert, ο οποίος επικοινωνεί συνεχώς με τον πελάτη ώστε να αντιληφθεί ακριβώς τί χρειάζεται η ιστοσελίδα και να το μεταφέρει σωστά στην ομάδα αλλά και να ενημερώνει τον πελάτη για την πρόοδο του site, να το συζητάει μαζί του και να παίρνει άμεσα το feedback του/ την έγκρισή του.

Η ύπαρξη της ομάδας δεν σημαίνει ότι το site θα είναι πιο ακριβό από το να το κάνει ένας τεχνικός μόνος του. Σημαίνει ότι το αποτέλεσμα θα είναι ποιοτικό, επαγγελματικό και ότι οι πελάτες θα έχουν συνεχώς δίπλα τους μια ομάδα που θα μπορούν να επικοινωνούν και να εμπιστεύονται.

 

Μία ιστοσελίδα ή ένα eshop φτάνουν για να προβληθούν επιτυχώς τα προϊόντα/υπηρεσίες μιας επιχείρησης ή χρειάζεται στην συνέχεια να γίνουν και προωθητικές ενέργειες?

Η ύπαρξη ενός καλού site είναι το πρώτο βήμα προβολής on line. Στην συνέχεια όμως πρέπει να γίνουν ενέργειες για να φέρεις επισκέπτες στο site ή πελάτες στο eshop.

Τα πιο βασικά εργαλεία του Internet marketing με τα οποία μπορούμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στο site  ή στο eshop μας είναι:

-Social Media Marketing

-Google Adwords

-Banners Campaigns

-Advertorials

-Influencers Marekting

Οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων θα πρέπει να θυμούνται ότι τα sites είναι «ζωντανοί οργανισμοί» που θέλουν συντήρηση, αναβάθμιση, ανανέωση περιεχομένου και σίγουρα online επικοινωνία για να είναι αποδοτικά.