E-shop στην εποχή του lock down;

Δες αν σε αφορά η χρηματοδότηση ΕΣΠΑ των 5.000 Ευρώ

Στις ημέρες του lock down που διανύουμε είναι πολύ πιο εύκολο αλλά και επιτακτικό  να αγοράζεις και να πουλάς On line από ότι οποιαδήποτε άλλη περίοδο.

Μετά από το λεγόμενο «ακορντεόν» των καταστημάτων, τα οποία ανοίγουν, κλείνουν, ανοίγουν με click away, click in, τηλεφωνικές παραγγελίες και ούτω καθεξής, η ύπαρξη ενός καταστήματος, το οποίο είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ώρο, ανεξαρτήτως έκτακτων γεγονότων, φαντάζει όχι μόνο σωτήρια αλλά και η μοναδική λύση επιβίωσης για κάποιον έμπορο.

Οι καταναλωτές συνεχίζουν να έχουν τις ίδιες ανάγκες που είχαν και προ καραντίνας με την διαφορά ότι τώρα δεν μπορούν να τις ικανοποιήσουν με μια βόλτα στα φυσικά σημεία πώλησης. Οι αγορές τους γίνονται αποκλειστικά σχεδόν διαδικτυακά ενώ δεν είναι υποχρεωμένοι να κάθονται μπροστά από ένα desktop για να κάνουν την έρευνα αγοράς τους. Οι χρήστες πλέον χρησιμοποιούν τα laptops τους, τα tablets και κυρίως τα κινητά τους τηλέφωνα για να ψάξουν αυτό που αναζητούν, να κάνουν σύγκριση τιμών, να διαβάσουν κριτικές, να δουν βίντεο με τρόπους χρήσης των προϊόντων και φυσικά να προβούν στην τελική αγορά. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα, εύκολα και άμεσα.

Ακολουθούν κάποιοι βασικοί λόγοι για να δραστηριοποιηθείς σε αυτό το ταχέως αναπτυσσόμενο περιβάλλον του διαδικτύου και να αρχίσεις να πουλάς μέσα από το δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα:

1. Παγκόσμια Αγορά
Το να έχεις το δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα, σχεδιασμένο ώστε να εμπνέει εμπιστοσύνη, να είναι μοντέρνο και να είναι εύκολο στην πλοήγηση, σου δίνει την ευκαιρία να προσφέρεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου σε πελάτες πολύ πέρα από την γειτονία, την πόλη ή την χώρα σου ανεξαρτήτως απόστασης ή ζώνη ώρας.

2. Ανοιχτό όλο το 24ωρο
Ένα ρητό λέει ότι για να γίνει κάποιος πλούσιος θα πρέπει να βγάζει λεφτά και ενώ κοιμάται. Δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνεις πλούσιος φτιάχνοντας ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, είναι όμως σίγουρο ότι θα βγάζεις λεφτά ενώ κοιμάσαι , καθώς πολλοί είναι οι χρήστες που απολαμβάνουν να κάνουν τις αγορές τους κατά την διάρκεια της νύχτας . Αυτό είναι και ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Το κατάστημα διανυκτερεύει!

3. Υψηλότερο Conversion Rate (Δείκτης μετατροπής σε πώληση)
Οι πιθανοί αγοραστές είναι πιο πιθανόν να κάνουν αγορές όταν μπορούν να βάλουν άμεσα την παραγγελία τους παρά  να περιμένουν να ανοίξει ένα κανονικό μαγαζί (και αν μιλάμε για τον καιρό που διανύουμε…θα περιμένουν δυστυχώς αρκετά).

4. Marketing μέσω των Social Media
Τα Social Media, το  Facebook, το Instagram (ταχύτατα αναπτυσσόμενο στην χώρα μας) και το Youtube δίνουν την ευκαιρία να προβάλλουμε τα προϊόντα μας και τις προσφορές μας σε ένα στοχευμένο κοινό , που αναζητά αυτό που εμείς προσφέρουμε. Επίσης οι πλατφόρμες αυτές προσφέρουν στις επαγγελματικές σελίδες την ευκαιρία να χτίσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες τους  μέσω reviews & αξιολογήσεων των προϊόντων (οι καταναλωτές κοιτούν όλο και περισσότερο τα σχόλια άλλων χρηστών που έχουν αγοράσει από το ίδιο κατάστημα για να μάθουν αν το κατάστημα είναι αξιόπιστο).Δημιουργώντας έξυπνο περιεχόμενο στα Social Media κρατάς τους πελάτες σου κοντά σου και δημιουργείς κίνηση προς το eshop σου.

5. Πιο εύκολο
Οι καταναλωτές αναζητούν την ευκολία, την ασφάλεια (ιδίως σήμερα) και την ταχύτητα στις αγορές. Οι έρευνες δείχνουν ότι πολλές από τις αγορές στα eshops γίνονται κατά την διάρκεια διαλείμματος από την δουλειά,  κατά την διάρκεια κάποιας κακοκαιρίας, κατά την διάρκεια της νύχτας και φυσικά κατά την διάρκεια του lock down.Τις ώρες δηλαδή και τις ημέρες που είναι δύσκολο οι καταναλωτές να πάνε στα μαγαζιά, είναι εκεί για αυτούς τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Ακόμα και κατά την διάρκεια των ανοιχτών καταστημάτων, πολλοί καταναλωτές προτιμούν να αποφεύγουν τις ουρές ή οποιαδήποτε δια ζώσης συνδιαλλαγή για λόγους ασφαλείας. Στο σπίτι, με το λαπτοπ και τον καφέ τους αισθάνονται και είναι  άνετοι και ασφαλείς.

6. Λιγότερα λειτουργικά έξοδα
Χωρίς αμφιβολία είναι πολύ φθηνότερο και ευκολότερο να πουλήσεις προϊόντα και υπηρεσίες μέσω ενός ηλεκτρονικού καταστήματος καθώς δεν υπάρχουν κόστη όπως ενοίκια, ρεύμα, πολύ προσωπικό κτλ. Αυτή η εξοικονόμηση κόστους επιτρέπει να πουλάς τα προϊόντα σου σε χαμηλότερη και ανταγωνιστικότερη τιμή.

 

Το καλό νέο για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο, ήρθε με την ανακοίνωση του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ, σύμφωνα με το οποίο επιδοτείται η δημιουργία  eshop  έως αι 100% και για ποσό έως 5.000 Ευρώ.

Ποιους αφορά το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα αφορά σε επιχειρήσεις με κύρια δραστηριότητα το λιανεμπόριο, που διατηρούν φυσικό κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών, δηλαδή εμπορικό χώρο που υποδέχεται και εξυπηρετεί πελάτες και που η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 μέχρι σήμερα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την κατασκευή ή την προώθηση του δικού σας Eshop:

210- 2716284

info@abitofgreece.gr

www.abitofgreece.gr

Η A bit Of Greece συνεργάζεται με έμπειρους και εξειδικευμένους συμβούλους σε αναπτυξιακά προγράμματα ΕΣΠΑ. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.