Ποια μορφή περιεχομένου θα κυριαρχήσει στα social media το 2024;

Η απάντηση είναι πολύ απλή και είναι το short form content, δηλαδή περιεχόμενο όπως βίντεο μικρής διάρκειας. Ήδη από το 2024 παρατηρήθηκε ραγδαία άνοδος σε πλατφόρμες όπως το TikTok, τα Instagram Reels και τα YouTube Shorts, που αναδιαμόρφωσαν ριζικά το τοπίο για το video marketing.

Γιατί όμως είναι τόσο δημοφιλές το short form content;

Τα reels και τα shorts έχουν κερδίσει έδαφος στις προτιμήσεις του κοινού κυρίως λόγω της ιδιότητας τους  να προσφέρουν περιεχόμενο σε “bite size”, δηλαδή σε μέγεθος “μπουκιάς”.

Μάλιστα, ο αλγόριθμος σε αυτές τις πλατφόρμες είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο που κρατά τους χρήστες, παρουσιάζοντας τους βίντεο που μπορεί να τους ενδιαφέρουν βάσει του interaction τους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η μείωση του attention span των χρηστών συμπίπτει και επηρεάζεται ανάλογα από το περιεχόμενο που καταναλώνει. Η υπερπληροφόρηση και η επικράτηση του περιεχομένου σύντομης μορφής μειώνει την προσοχή και τον χρόνο που αφιερώνουμε στο content  που μας παρουσιάζεται.

Γιατί να προτιμήσω το short form content;

Αυτή η μορφή περιεχομένου είναι ιδιαίτερα ελκυστική στο κοινό και σύμφωνα με έρευνες, οι χρήστες είναι 2 φορές πιο πιθανό να μοιράζονται περιεχόμενο βίντεο από οποιονδήποτε άλλο τύπο περιεχομένου.

Σε συνδυασμό με άλλες μορφές περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων βίντεο, post  μεγάλης μορφής και influencer marketing, το περιεχόμενο σύντομης μορφής είναι μια αξιόλογη προσθήκη σε κάθε στρατηγική περιεχομένου και κύκλο πωλήσεων.