Yλοποιώντας value for money projects με αποτελέσματα

Από MW Online Team

Η θέση του Digital Marketing στην μετά covid εποχή, έχει αλλάξει σε σχέση με τα παραδοσιακά Μέσα; Ρωτήσαμε σχετικά την Βίκυ Πέππα, Founder του πρωτοποριακού Digital Agency A bit Of Greece.

 

MW:  Πόσα χρόνια μετρά η A bit Of Greece στον χώρο του Digital Marketing?

Βίκυ Πέππα: Η A bit Of Greece ιδρύθηκε το 2013 και 8 χρόνια τώρα ειδικεύεται στις Digital υπηρεσίες αλλά και στο Graphic Design. Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες αιχμής σε συνδυασμό με τα τελευταία trends στο Web Design ώστε να προσφέρουμε λύσεις προσαρμοσμένες στις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε brand.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες σας?

Α. Social Media
Γνωρίζουμε ότι από το newsfeed του κάθε χρήστη περνούν τόσα πολλά ποστ, που ο χρόνος που αφιερώνει στο κάθε ένα δεν ξεπερνά τα 3’’-5’’. Έτσι δημιουργούμε περιεχόμενο για Facebook, Instagram, YouΤube, Linkedin και όλα τα υπόλοιπα Social Media, με στόχο να ξεχωρίσει το ποστ μας ανάμεσα στα τόσα άλλα και να τραβήξουμε την προσοχή του χρήστη. Δημιουργούμε βίντεο, gifs, eye catchy εικαστικά και μπαίνουμε στη θέση των εκάστοτε καταναλωτών μιλώντας στη γλώσσα τους.

B. Online Advertising
Φροντίζουμε να εκπαιδευόμαστε συνεχώς και να ενημερωνόμαστε για όλα τα  καινούρια trends στον χώρο της διαφήμισης σε Google, YouΤube, Social Media, ώστε να έχουν οι διαφημίσεις μας το καλύτερο return on investment.

Γ. Web sites & Eshops development
Δημιουργούμε web sites και e-shops με στόχο να μην είναι μόνο τεχνικά άρτια, αλλά να έχουν ένα ευχάριστο και μοντέρνο περιβάλλον που να μετατρέπουν ευκολότερα τον επισκέπτη σε πελάτη.

Δ. Influencer marketing campaigns
Συνεργαζόμαστε με Influencers, οι οποίοι εξειδικεύονται σε διαφορετικές κατηγορίες (beauty, tech, food, fashion), επιλέγοντας τους κατάλληλους για το κάθε brand βάση των στόχων που έχει και του budget που διαθέτει.

Ε. Web Design
Εδώ και οκτώ χρόνια δημιουργούμε μοναδικά εικαστικά, αλλά και βίντεο για Online campaigns, για websites, για newsletters κ.ά, ενώ πρόσφατα αναπτύξαμε και το τμήμα της έντυπης γραφιστικής, το οποίο ασχολείται με τη δημιουργία συσκευασιών, ετικέτας, gift boxes, σταντ, έντυπων καταχωρήσεων κ.λπ.

Πώς διαφοροποιήστε από μια μεγάλη διαφημιστική εταιρεία?

Για εμάς σημασία έχει να καταλάβουμε την ανάγκη του πελάτη και να είμαστε ο συνεργάτης πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχθεί ό,τι πρόκληση και να έχει να αντιμετωπίσει κάθε ώρα και κάθε ημέρα που μας χρειάζεται. Ο στόχος μας είναι να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Έχουμε την ευελιξία να αλλάξουμε μια καμπάνια ξανά και ξανά αν χρειαστεί, γιατί ο νούμερο ένα στόχος μας είναι η επιθυμία του πελάτη μας και πώς αυτή θα συναντηθεί με την ανάγκη του καταναλωτή. Προσαρμοζόμαστε εύκολα και γρήγορα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις που προκύπτουν, ώστε να κάνουμε δημιουργικές και to the point προτάσεις.

Ποιους κλάδους περιλαμβάνει το πελατολόγιό σας?

Δουλεύουμε με πολλούς και διαφορετικούς κλάδους και αυτό είναι και το πολύ ενδιαφέρον στη δουλειά μας. Έχουμε πελάτες από τον κλάδο των καλλυντικών, των τροφίμων, της ένδυσης-υπόδησης, της τεχνολογίας, της κινητής τηλεφωνίας, των υπηρεσιών κ.ά.

Από αρκετούς διαφορετικούς κλάδους έχω περάσει και εγώ, ως στέλεχος Marketing, πριν ιδρύσω την A bit Of Greece. Η εμπειρία μου σε διευθυντικές θέσεις marketing στον κλάδο των Καλλυντικών (στην L’Oreal και στον Korre-φυσικά καλλυντικά), στον κλάδο της Ένδυσης (στα Gap του ομίλου Μαρινόπουλου), στα FMCG (στην Pepsico), με βοήθησε να καταλαβαίνω καλύτερα τις ανάγκες των καταναλωτών.

Οι πολυάριθμες έρευνες τις οποίες έχω μελετήσει όλα αυτά τα χρόνια ως στέλεχος marketing, μου έχουν δώσει πολύτιμη γνώση εκ των έσω, για το πώς πρέπει να προσεγγίσεις τον καταναλωτή του κάθε κλάδου βάση των δικών του προσωπικών αναγκών, συνηθειών και επιθυμιών. Μπορώ εύκολα λοιπόν να αφουγκραστώ τις ανάγκες του πελάτη μου, καθώς τώρα είμαι από τη μεριά του agency αλλά έχω υπάρξει και από την άλλη μεριά της συνεργασίας.

Έχετε αναπτύξει πελατολόγιο και εκτός Ελλάδας?

Ένα περίπου 15-20% του πελατολογίου μας έχει έδρα το εξωτερικό. Πρόκειται είτε για ελληνικές εταιρείες, οι οποίες εδρεύουν κυρίως στα Βαλκάνια και στην Κύπρο, είτε για ευρωπαϊκές εταιρείες, οι οποίες βρήκαν σε εμάς ένα Know how σε συνδυασμό με σημαντική διαφορά στις τιμές σε σχέση με agencies στη χώρα τους.

Πώς βλέπετε την μετά covid εποχή ως προς το digital marketing?

Η κατάσταση που βιώνουμε εδώ και έναν χρόνο είναι πρωτόγνωρη. Η πανδημία και οι επιπτώσεις της σε όλους τους τομείς επιβάλει να προσαρμοστούμε σε μία νέα πραγματικότητα. Το Online περιβάλλον έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας ακόμα και όσων μέχρι πρότινος το χρησιμοποιούσαν μόνο περιστασιακά. Πολλά brands ή επιχειρήσεις  που δεν θεωρούσαν αναγκαίο να έχουν μια ολοκληρωμένη παρουσία στο internet, σήμερα αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα για σφαιρική προβολή online, καθώς εκεί βρίσκεται ο καταναλωτής τους 24/7.

Σημαντικό είναι επίσης ότι η online διαφήμιση είναι με διαφορά η πιο στοχευμένη, καθώς ο ίδιος ο χρήστης μας έχει δηλώσει τα δημογραφικά του στοιχεία και τα Social Media μπορούν εύκολα να καταγράψουν τις συνήθειες και τις προτιμήσεις του. Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να απευθυνόμαστε στο σωστό κοινό για το προϊόν μας. Όσον αφορά στην εικόνα των προϊόντων, αυτή οφείλει να δημιουργεί στους καταναλωτές ένα αίσθημα ασφάλειας, κάτι που θα είναι και το βασικό κριτήριο αγοράς των προϊόντων στο άμεσο μέλλον. Έτσι λοιπόν, οι στρατηγικές και πρακτικές που εφαρμόζονταν στην pro covid εποχή και θεωρούνταν πρωτοποριακές τώρα έχουν γίνει αναγκαιότητα.

Εμείς στην A bit Of Greece εφαρμόζαμε εξ αρχής στρατηγικές επικοινωνίας οι οποίες έδιναν και δίνουν αξία στους πελάτες μας, αλλά και στους τελικούς καταναλωτές. Ένα μοντέρνο site εύκολο στην πλοήγηση, ένα λειτουργικό e-shop που μετατρέπει ευκολότερα τον επισκέπτη σε πελάτη, μια αποτελεσματική Online διαφήμιση, μια ξεχωριστή συσκευασία, είναι πλέον βασικές στρατηγικές marketing και η A bit Of Greece έχει αποδείξει ότι μπορεί να υλοποιήσει value for money projects που φέρνουν αποτελέσματα.

Είστε αισιόδοξη για το μέλλον του επιχειρείν στη χώρα μας;

Αναμφισβήτητα, οι επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες σε πολλά επίπεδα και να χειριστούν καταστάσεις που δεν έχουν ξανά αντιμετωπίσει. Κερδισμένοι θα είναι όσοι μπορέσουν να προσαρμοστούν γρήγορα στα νέα δεδομένα. Παρόλα αυτά, οι δυσκολίες και οι αλλαγές μας δίνουν την ευκαιρία να σκεφτόμαστε έξω από τα συνηθισμένα και εκεί βρίσκονται οι καλύτερες ιδέες. Ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, η ευτυχία συνήθως βρίσκεται εκτός ζώνης ασφάλειας. Επομένως, ναι είμαι αισιόδοξη!

WHO IS WHO
Η Βίκυ Πέππα έχει τη Γενική Διεύθυνση της εταιρείας A bit Of Greece, είναι Διεθνής Σύμβουλος Marketing, αρθρογράφος, ομιλήτρια σε συνέδρια Marketing, εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων Digital Marketing, ενώ συνεργάζεται και ως σύμβουλος Marketing με την ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Eιδικεύεται στην Στρατηγική επικοινωνίας και στην Επιχειρηματική Ανάπτυξη επιχειρήσεων εντός και εκτός Ελλάδας με την χρήση του Online αλλά και του Offline Marketing. Εργάστηκε αρκετά χρόνια σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, σε διευθυντικές θέσεις Marketing και έχει εμπειρία από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους.

  • Στον κλάδο του Λιανεμπορίου ως Διευθύντρια Marketing και Δημοσίων Σχέσεων για Ελλάδα, Βαλκάνια και Κύπρο για την εταιρεία ρούχων Gap του Ομίλου Μαρινόπουλου.
  • Στον κλάδο των Καλλυντικών ως Υπεύθυνη Marketing στην L’Oréal Hellas, έχοντας την ευθύνη των μαρκών Lancôme και Kiehl’s.
  • Στον κλάδο των Εξαγωγών ως Διευθύντρια Εξαγωγών στην εταιρεία Κορρές Φυσικά Προϊόντα υπεύθυνη για την ανάπτυξη της μάρκας σε Αμερική, Αγγλία, Ρωσία, Ν.Αφρική, ΗΑΕ και χώρες Βαλτικής.
  • Στον κλάδο των Τροφίμων στην εταιρεία Tasty Foods στο τμήμα Marketing.
  • Είναι απόφοιτη του τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης και έχει MBA (Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων) από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά.

Πηγή: MarketingWeek